请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
|全国服务热线:0535-6021316  专家咨询:137-9125-9300  |  188-5451-5198| 手机版
扫面二维码
走班选课志愿无忧
开启左侧

2018年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题 英语(二)

[复制链接]
新高考张彧 发表于 2018-1-15 15:25:03 | 显示全部楼层 |阅读模式 打印 上一主题 下一主题

2018年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题 英语(二)

  • 年级
    高三
  • 学科
    英语
  • 学期
    下册

试题内容

本帖最后由 新高考张彧 于 2018-1-15 15:49 编辑

注意事项:         
                1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。         
                2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。         
                3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。         
                4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。         

第一部分 听力(共两节,满分30分)         
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。         
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)         
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。         
例:How much is the shirt?         
                A. £ 19. 15.                                                B. £ 9. 18.                                        C. £ 9. 15.         
答案是 C。         

                1. What does the boy still need to do?         
                A. Hang up his clothes.                        B. Put away his toys.                C. Sweep the floor.         
                2. What is the woman doing?         
                A. Making the bed.                            B. Fixing the chair.                        C. Driving to school.         
                3. Why is the woman sad?         
                A. She lost her homework.               
                B. The man deleted her essay.         
                C. She forgot to send some emails.         
                4. What does the man want to know?         
                A. What time it is.                    
                B. When his train is supposed to leave.         
                C. Where he can find the boarding hall.         
                5. Who might Freddy be?         
                A. The speakers’ son.                   B. The speakers’ pet.                  C. The speakers’ landlord.         
第二节         
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。         
听第6段材料,回答第6、7题。         
                6. Why does Rusty think the new student is poor?         
                A. She’s not fashionable.               
                B. Her jeans have holes in them.         
                C. Her mom gave her old clothes.         
                7. What does Sally think of Rusty?         
                A. He is helpful.         
                B. He is too curious.         
                C. He is a little behind the times.         
听第7段材料,回答第8、9题。         
                8. How did Harriet know the time?         
                A. From her iPhone.        B. From her watch.        C. From the sun.         
                9. What does Don think about Harriet’s explanation?         
                A. It’s wrong.             B. It’s funny.              C. It’s too scientific.         
听第8段材料,回答第10至12题。         
                10. What is the conversation mainly about?         
                A. How Alexa killed her plants.         
                B. Where Alexa planted her plants.         
                C. Why Alexa kept her house green.         
                11. What did Alexa do with her yellow plant?         
                   A. She put it in the sunlight.         
                   B. She returned it to the shop.         
                   C. She gave it too much water.         
                12. What does the man suggest Alexa do?         
                A. Find out more about plants online.         
                B. Move all her plants out of the sun.         
                C. Throw all her plants away.         
听第9段材料,回答第13至16题。         
                13. Why doesn’t Sue have the cake?         
                A. She dislikes it.           
                B. She’s trying to lose weight.         
                C. She’s trying to control a medical problem.         
                14. Who brought the sandwiches?         
                A. Jill.                  B. Tom.                    C. Sharon.         
                15. What does Sue really want?         
                A. A salad.              B. Some seafood.            C. Some hot soup.         
                16. What will Bill do in a few hours?         
                A. See a doctor.                        B. Go to a restaurant.                   C. Talk with the guests.         
听第10段材料,回答第17至20题。         
                17. What is the main purpose of the loud noises?         
                A. To warn people outdoors to get inside.         
                B. To get people’s attention inside their homes.         
                C. To inform people without radios about danger.         
                18. Who decides to turn on the warning system?         
                A. Local media.        B. Local officials.          C. The national weather service.         
                19. Where should people go when they hear a warning?         
                A. To a window.       B. To a public shelter.        C. To the middle of a building.         
                20. What is the main topic of the talk?         
                A. A weather report.        B. A warning system.      C. The safety steps in bad weather.         


第二部分阅读理解(共两节,满分40分)         
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)         
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。         
A         
SIGN YOUR CHILD UP FOR “FLY TO THE MOON CLUB"         
AND ENJOY A FREE FLIGHT TO ANY DESTINATION IN ASIA!         
                With a registration fee of just $ 50 per child, children under the age of 12 can join Eagle Airways' FLY TO THE MOON CLUB as members.         
                They can then enjoy the same benefits on board Eagle Airways' newest Boeing-797 to any destination in the world!         
                BENEFITS YOU CAN'T MISS!         
                l A free flight to any destination in Asia         
                l 30% off any course at Tanya Language School         
                l 20% off any purchase made at Ruby Bookstore         
                l A free notebook with every purchase above $50 at Starlight Stationery         
                l A free bowl of dessert for a family of four at Don's Diners with every set dinner ordered         
                l A birthday gift on your child's birthday         
                l A free album containing pictures taken during the journey         
                All booking made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! Insurance is issued by Live Life Insurance Group.         
                10% OFF ALL BOOKINGS         
                for departures from 5 to 11 September 2017         
[img=267,109][/img][img=218,106][/img]         

                21. Which benefit is mentioned in the advertisement?         
                A. A free flight to any destination in Africa         
                B. a 20% discount on any course at Tanya Language School         
                C. 20% off any book purchased at Ruby Bookstore         
                D. a free bowl of dessert at any restaurant           
[img=227,52][/img]22. Which of the following bookings may receive the most benefits?         
[img=213,46][/img]A.                                                  B.         

[img=234,56][/img][img=215,47][/img]  C.                                        D.                                          


                23. This passage is probably taken from a(an)_____________         
                A. textbook       B. instruction        C. poster        D. report         

B         
                A young woman sits alone in a café sipping tea and reading a book. She pauses briefly to write in a nearby notepad before showing her words to a passing café waiter: "Where are the toilets please?"This is a familiar scene in Tokyo’s so-called "silent cafés", where customers are not allowed to speak, and only communicate by writing in notepads.         
                The concept rises by a desire to be alone among young Japanese, a situation brought by economic uncertainty, a shift in traditional family support structures and the growing social isolation. The phenomenon is not limited to coffee shops but covers everything from silent discos, where participants dance alone wearing wireless headphones connected to the DJ, to products such as small desk tents designed for conversation-free privacy in the office. One Kyoto company even offers single women the opportunity to have a "one woman wedding"—a full bridal affair, complete with white dress and ceremony, and the only thing missing is the groom. The trend has its own media expression-“botchi-zoku”, referring to individuals who consciously choose to do things completely on their own.         
                One recent weekday afternoon, Chihiro Higashikokubaru, a 23-year-old nurse, travelled 90 minutes from her home, to Tokyo on her day off in order to enjoy some solo time. Speaking quietly at the entrance of the cafe, Miss Higashikokubaru said: “I heard about this place via Twitter and I like the idea of coming here. I work as a nurse and it's always very busy. There are very few quiet places in Tokyo, and it's a big busy city. I just want to come and sit somewhere quietly on my own. I’m going to drink a cup of tea and maybe do some drawings. I like the idea of a quiet, calm atmosphere.”         
                The desire to be isolated is not a new concept in Japan, home to an estimated 3.6 million "hikikomori" - a more extreme example of social recluses(隐士) who withdraw completely from society.         
                24. What is special about the “silent cafes”?         
                   A. It provides various tea and books.               
                   B. It has attracted many popular young people.         
                   C. It offers service by writing not by speaking         
                   D. People are not allowed to communicate.         
                25. Which of the following statement can’t account for the idea of being alone in Japan?         
                   A. Unstable economic situation                  B. A change in traditional family support pattern         
                   C. The rising demand for privacy                 D. The increasing social isolation         
                26. What do we know about Higashikokubaru?         
                   A. She doesn’t like to be a nurse.                        B. She doesn’t like the life in big cities.         
                   C. She travelled to Tokyo on her work days.        D. She enjoys her solo time in a quiet place.         
                27. What is the best title of the passage?         
                   A. Lonely Japanese   B. One woman wedding  C. Social recluses in Japan  D. Silent cafes         
C         
                In March, New York City Mayor Bill de Blasio ended a decade-long citywide ban on cellphone in public schools and left them to make up their own rules because he argued that by denying access for some students, the city was exacerbating (使加重) the achievement gap in students’ performance.         
                Two researchers from the London School of Economics, Richard Murphy and Louis Philippe Beland argued that this might have the opposite effect because students are not generally using their phones to assist in their classroom work during school. “Schools could significantly reduce the education achievement gap by prohibiting cellphones use in schools, and so by allowing phones in schools, New York may unintentionally increase the inequalities of outcomes,” they told CNN.         
                However, some educators have come to embrace the technology in their students’ pockets. Teacher Ken Halla has been teaching world history and Advanced Placement for 22years but his students’ cellphone ownership forced him to adapt to his classroom dynamics where he no longer is the single authority lecturing, according to the National Education Association (NEA). He now roams (漫步) the classroom and encourages students to use their cellphones to help them complete their assignments, this way they are less likely to let their devices distract themselves.         
                “It’s harder to do negative behavior when the phones are out and the teacher is walking around.” Mr Halla told the NEA. “I’ve always been that type of person who likes to adapt and change as time goes on. Otherwise, I wouldn’t still be teaching many years down the road.”         
                28. Why did Bill de Blasio stop the ban on cellphones in New York public schools?         
                A. Because it negatively affected students’ health.         
                B. Because it limited most students’ progress.         
                C. Because it enlarged academic gap among students.         
                D. Because it was requested by parents and students.         
                29. What did the two researchers think of New York’s act?         
                A. Appreciative       B. Meaningless       C. Impractical      D. Worrying         
                30. What is Halla’s class like?         
                A. Students can solve problems using cellphones.         
                B. Students can use cellphones at will.         
                C. The class focused on how to use cellphones.         
                D. He is the only center of the entire class.         
                31. What does the underlined phrase in the last paragraph refer to?         
                A. A sympathetic one.                       B. A humorous one.               
                C. An easy-going one.               D. An open-minded one.         


D         
                Psychologists take opposing views of how external (外部的) rewards, from warm praise to cold cash, affect motivation and creativity. Behaviorists, who study the relation between actions and their consequences, argue that rewards can improve performance at work and school. Some other researchers who study various aspects of mental life, state that rewards often destroy creativity by encouraging dependence on approval and gifts from others.         
                The latter view has gained many supporters, especially among educators. But the careful use of small monetary rewards inspires creativity in grade-school children, according to a study in the June Journal Personality and Social Psychology.         
                “If they know they're working for a reward and can focus on a relatively challenging task, they show the most creativity,” says Robert Esenberger of the University of Delaware in Newark. “But it's easy to kill creativity by giving rewards for poor performance or creating too much expectation for rewards.”         
                Esenberger holds the view that a teacher who continually draws attention to rewards or who hands out high grades for ordinary achievement ends up with uninspired students. As an example of the latter point, he notes growing efforts to tighten grading standards and restore falling grades at major universities.         
                In earlier grades, the use of so-called token economics, in which students handle challenging problems and receive performance-based points towards valued rewards, shows promise in raising effort and creativity, the Delaware psychologist claims.         
                32. Psychologists are divided about their attitudes toward ____.         
                A. the choice between moral encouragement and monetary rewards         
                B. the appropriate amount of external rewards         
                C. the study of relationship between actions and consequences         
                D. the effects of external rewards on students' performance         
                33. Which of the following can best raise students' creativity according to Robert Esenberger?           
                A. Assigning them tasks they have not dealt with before.         
                  B. Assigning them tasks which require inventiveness.         
                  C. Giving them rewards they really deserve.         
                  D. Giving them rewards they expect.         
                34. The phrase “token economics” in Para5 probably refers to______________         
                A. ways to develop economics                  B. systems of rewarding students         
                C. approaches to solving complex problems        D. methods of improving performance         
                35. What is the author’s attitude towards the topic?                                   
                A. Opposed                 B. Supportive                C. Objective       D. Doubtful         
                  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)           
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。         
                You might be reading this article and saying, “Hey, that sounds just like me!”36.         
                Now you can start taking steps to lessen your test anxiety. Here are some ways to do that:         
Ask for help         
                37.Just talking to someone about test anxiety can make you feel better. Describe what happens to you when you’re taking a test and these people can help you figure out some solutions.38.         
Be prepared           
                Pay attention in class. Do your homework. Study for the test. On test day, you’re more likely to feel like you know the material.         
                39.         
                Watch out for any negative messages you might be sending yourself about the test. These thoughts can make anxiety worse and make it harder for you to do well in the test.         
Accept mistakes         
                Everyone makes mistakes. Be more forgiving of your own mistakes, especially if you prepared for the test and are set to do your best.         
Breathe better         

        OK, so you already know how to breathe. But did you know that breathing exercises can help calm you down? Here’s how to do it. Inhale slowly and deeply through your nose, and then exhale slowly through your mouth. 40.
        A. Block bad thoughts.
        B. With the aid of them, you may have more confidence on your test-day.
        C. If so, we’re glad you recognize that this happens to you.
        D. Be more careful.
        E. It means you have the same interest.
        F. Talk to your mom or dad, your teacher, or your school guidance counselor.
        G. Do this several times and you might breathe more easily the next time you’re taking a test!
第三部分 语言知识运用((共两节,满分45分
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
        I have always felt regret for giving up on music lessons at the age of 8. So I ___41___ that my children should learn to play the piano.
            Practicing was ___42__ difficult to my daughter. I bribed(贿赂) and demanded, but nothing ___43__ her that practicing the piano was for her own good. On one particularly difficult day, ____44__ she became extremely angry, I told her, “You’ll thank me one day.” With tears ___45___ down her face, she replied, “Mom, I promise I will never thank you for ___46___ me play the piano.”
            But when she moved away from home, she sent me the letter that every mother dreamed of. She thanked me, not for making her play the piano, ___47__ for doing her washing over the years and ___48___ thousands of dinners and teaching her how to clean a room. She wanted me to know that all that hard work had not gone___49__. When she had to do all those things on her own, she appreciated how much I had done for her. After reading the words, I was in tears.
        Nothing gives me more __50__ than cooking a good meal for my children or __51__ up late into the night to help them __52__ a difficult Calculus (微积分学) class problem. But often I __53__: Do they appreciate that their mother, who hasn’t taken a Calculus class for 30 years, is still__54___ to help them work out the problem?We often live our life without noticing what others do for us and__55__ that we live in happiness.
            We should never __56__ the power of a thankful heart and the impact our gratefulness can have on another person. Our appreciation need not ___57___ a party or a plate of cookies. A short, ___58___thank-you note doesn’t cost anything. It just takes little effort but it can mean the __59___ to someone.
            It’s nice to hear my children’s __60__ now and then.
        41. A. compromised            B. determined                    C. understood                        D. conveyed
        42. A. especially               B. abnormally             C. hardly                        D. increasingly
        43. A. guaranteed              B. reminded               C. promised                     D. convinced
        44. A. once                   B. until                   C. if                            D. when
        45. A. streaming               B. floating                C. bleeding                      D. weeping
        46. A. teaching                B. making                C. helping                       D. seeing
        47. A. or                            B. but                    C. only                         D. also
        48. A. extending               B. requesting              C. cooking                      D. enjoying
        49. A. unnoticed               B. unexpected              C. unpaid                      D. uncovered
        50. A. brightness                   B. happiness                        C. fitness                                D. kindness
        51. A. taking                                B. blowing                        C. staying                        D. adding
        52. A. give out                                B. pick out                        C. figure out                        D. turn out
        53. A. say                                B. wonder                        C. regret                                D. gossip
        54. A. outstanding                        B. easy-going                        C. charming                        D. willing
        55. A. confirming                        B. bringing                        C. sharing                        D. realizing
        56. A. ignore                                B. have                                C. exercise                        D. appreciate
        57. A. come with                        B. deal with                        C. come up                         D. set up
        58. A. heat-treated                        B. heart-felt                        C. heaven-sent                        D. hand-picked
        59. A. commitment                        B. possession                        C. world                                D. earth
        60. A. attraction                        B. distinction                        C. contribution                D. appreciation
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
        Even if you have already seen dozens of sports movies, Dangal is still 61._________ (attract) and inspiring than any others. This is because it is as much a story 62.________ it is about a complex father-daughter relationship. The Bollywood movie, 63.__________ (release) on the Chinese mainland on May 5th, is an instant big hit. It tells the story of a father, 64._________ struggles to turn his daughters into award-winning 65.__________(athlete) after abandoning his dream of being 66.________ international wrestling (摔跤) champion. What on earth makes this movie so special? The reason 67._________ its success is that many audience find 68._________ own connection to the movie. It 69.____________ (become) the most popular Indian movie in China during the past few years, 70. __________(make) more than 100 million yuan.
第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:  1. 每处错误及其修改均仅限一词;
        2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
        Last Monday, well preparing for a business trip , my father said goodbye to my mother and
        me. He would be away for three days. Just on the next morning, I found my mother out of conditions. She had cold. I immediately went to get her some medicine, or cooked some noodles for her. Under my specially care, my mother recovered quickly. When my father come back home, my mother told him that had happened. He praised me for my take good care of my mother.
           I feel very happy that I have done everything for my mother.
第二节 书面表达(满分25分)
假定你是李华,你的英国朋友 Tim 很喜欢中央电视台去年首播的《中国诗词大会》(the Chinese Poetry Competition )这档电视节目,并想学习中国古诗词,请给他写封邮件,内容包括:
            1.节目简介;
            2.学习古诗词的建议。
注意:
        1.词数100左右;
        2.可以适当增加细节,以使行文连贯。



英语参考答案
        1-5CBAAB      6-10 BCABA       11-15 CACAC    16-20BABCB
        21-23 CDC      24-27 CCDD       28-31 CDAD      32-35 DCBC
        36-40 CFBAG  41-45 BADDA      46-50 BBCAB     51-55 CCBDD      
        56-60 AABCD
答案详解
阅读理解:
A
        21. C 细节理解题。根据第三个黑标题“BENEFITS YOU CAN'T MISS!”可知C项正确。
        22. D 判断推理题。根据“All booking made before 12 September will receive free
        travel insurance for the entire family!”可知,预定日期要在9月12之前,
根据“10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September 2017 ”可知,启程离开的日确定在9月5号到9月11号有优惠。
        23 C 文章出处题。根据文章的结构格式和图片可知,文章出自于海报
B
        24.C 细节理解题。根据第一段最后一句可知,通过便条簿,顾客与服务员沟通时,通过手写提供服务。
        25.C 细节理解题。根据第二段第一句可知,日本年轻人喜欢独处的原因是经济的不稳定、传统家庭模式的改变和逐渐增长的社会孤独感,故选择C。
        26.D 推理判断题。根据第三段第二句可知,她喜欢这种理念而且享受在Tokyo自己一个人度过的时光。
        27.D 主旨大意题。文章主要讲述了日本兴起的沉默咖啡馆、流行的原因和追求独处的社会现象。
C
        28.C 细节理解题。 根据第一段中的“because he argued that by denying access for
        some students, the city was exacerbating the achievement gap in students’
        performance”可知,纽约市放开公立学校的手机使用禁止的主要原因是该
禁令拉大了学生之间的学业差距。
        29.D 推理判断题。根据第二段中的“so by allowing phones in schools, New York may unintentionally increase the inequalities of outcomes”可知,这两位研究人员对纽约市的这一做法表示担忧,认为此举可能加剧结果的不均衡。
        30. A 细节理解题。根据第三段中的“He now roams the classroom and encourages students to use their cellphones to help them complete their assignments”可知,在Halla的课堂上,他鼓励学生利用手机完成作业。
        31.D 词义猜测题。根据最后一段划线部分的定语从句“who likes to adapt and change as time goes on”可知,Halla是能接受新思想,与时俱进的人。
        D篇
        32. D 细节理解题。心理学家认为外界的奖励对学生会有不同的影响。。根据文章第一句话“Psychologists take opposing views of how external rewards, from warm praise to cold cash, affect motivation and creativity.”可知,心理学家的分歧在于来自外界的奖励对学生的积极性和创造性究竟有什么影响。
        33. C 推理判断题。根据文中的研究结果表明,教育家通过给予学生应得的奖励来提高他们的积极性和创造性。文章第三段指出,给予学生恰当的奖励,可使他们发挥更大的创造性,但如果对糟糕的表现也给予奖励,或让学生对奖励有太多的期许,反而会扼杀创造性。
        34. B判断推理题。根据学生的表现对他们作出评价。根据最后一段的意思,在这种奖励制度下,要根据学生的表现对他们做出评价,而不仅仅是他们花费了多少精力来完成任务。
        35. C 观点态度题。从文章段可知,作者在陈述完各方观点之后并没有提出自己的观点,因此持中立的态度。
七选五
        36-40 CFBAG
完形填空:
        41.B  “我决心让我的孩子们学钢琴”。
        42.A  “让女儿练琴尤其困难”。
        43.D  “尽管使用了很多方法,但是还是没有什么可以说服她让她相信练琴是为了她好。”
        44. D  当她特别生气的时候......
        45. A   stream此处意为流出,涌出。
        46. B   make sb. do sth. 47空前有提示。
        47. B   not...but... 不是......而是.......
        48. C   作者给孩子们做饭。
        49. A   unnoticed“被忽视的;未被注意的”且55空前有提示。
        50. B  “没有什么能比为孩子做一顿好饭或者陪孩子到很晚帮助他们解决一个微积分的题带给我的快乐更多了”.
        51. C   stay up 熬夜;睡得很晚
        52. C   figure out 解决;算出
        53. B   很多时候作者在想他们是否体会到母亲的付出。
        54. D   be willing to do sth. 愿意去做某事
        55. D   很多时候人们并没有意识到自己幸福的生活着。
        56. A   ignore 忽视;忽略
        57. A   我们的感激不需要是一个派对或者一盒曲奇。come with“伴随......发生”。
        58. B   heart-felt 衷心的;真诚的
        59. C   一句感谢对另一个人来说可能意味着全部。
        60. D   appreciation 感激;感谢。
        61.more attractive 62.as. 63.released 64.who 65.athletes 66.an 67.for 68.their 69.has   
           become70.making
短文改错
        Last Monday, well preparing for a business trip, my father said goodbye to my
                        prepared
[img=22,20][/img] mother and me. He would be away for three days. Just on the next morning, I

        found my mother out of conditions. She had∧ cold. I immediately went to get her
                            condition         a   
        some medicine, or cooked some noodles for her.  Under my specially care, my
                     and                                  special                  
        mother recovered quickly. When my father comeback home, my mother told
                                           came
        him that had happened. He praised me for my take good care of my mother.
              what                              taking
           I feel very happy that I have done everything for my mother.
                                      something


书面表达
        Dear Tim
        How is everything going? I’m more than delighted to know that you show great interest in the popular TV show “the Chinese Poetry Competition” and intend to learn Chinese poetry. I am writing to give you a brief introduction and share some practical advice on poetry learning.
        In fact, “the Chinese Poetry Competition” has earned great popularity and attracted an increasing number of talented competitors throughout the world since it was first broadcast in 2016. The program, aiming to arouse public enthusiasm for traditional Chinese culture and help people better appreciate the beauty of poetry,  proves to be a great success.
        As for how to learn poems well, I think that as a beginner, Tang poems by some well-known poets like Li Bai and Du Fu will suit you well. Besides, recitation is also a significant approach to learning poetry. Hopefully, you will enjoy learning Chinese poetry with my suggestions above.
        Looking forward to your reply!
                                                                                   Yours,
        Li Hua
听力材料
        Text 1
        W: I thought you were going to clean up in here!
        M: I did! My toys are in the toy box, and all my clothes are in the closet.
        W: But what about the dirt on the floor?
        Text 2
        M: What are you doing now? I told you to get to bed early so you’d be on time for your first day of school.
        W: This loud chair is driving me crazy. I’m just trying to fix it.
        Text 3
        W: I can’t find my research essay file anywhere on here. Did you delete it?
        M: Of course not. I don’t even know your password. Have you saved a copy anywhere?
        W: No. I wish I had emailed it to myself. Argh! I did my work on time, but the teacher will never believe that.
        Text 4
        M: Do you have a watch, by any chance? My phone battery is dead and I think I’ve missed my train.
        W: Sorry, I don’t. But I think there’s a big clock by the boarding hall.
        Text 5
        M: Oh, no! Where’s little Freddy?
        W: Johnny forgot to feed him while we were at work. I think he chewed a hole through his box and ran around.
        M: Don’t tell the landlord we’ve got a mouse in our apartment! Let’s catch him now.
        Text 6
        M: Did you see the new student in Miss Foley’s class, Sally? I think she’s from a poor family.
        W: Poor? Why would you think that?
        M: She had pieces of cloth on her jeans. I’ll bet she has holes in them, and she can’t afford to buy new ones. Her mom had to sew on the pieces of cloth to fix her old jeans.
        W: Rusty, you’re a little behind the times. That’s the fashion nowadays. Half of our class has pieces sewn on their jeans. If her parents are really poor, we certainly will help her.
        M: That’s great. Anytime we should help the poor.
        Text 7   
        M: What time is it, Harriet? I’m starving, but I guess it’s not time for lunch yet.
        W: Let’s see…according to my iPhone, it’s just a few minutes past noon.
        M: What? I thought my watch was wrong. Shouldn’t the sun be overhead if it’s noon?
        W: Oh, Don. I can tell you weren’t listening in science class last week. The sun is only overhead at noon for two days a year.
        M: Ha-ha. Very funny.
        W: No, really. Mrs. Sorenson explained it. The earth goes around the sun at an angle, and that changes where the sun is at noon.
        M: But…then those old clocks that measured time by the sun’s shadow are all wrong?
        W: Um, not exactly. They’re just not the same as the time we keep on our computers.
        M: I wish I were sitting at a computer right now instead of out here. I’m starting to hate nature.
        Text 8
        M: Oh, no. What happened in here, Alexa? Why are there some dead plants?
        W: I know. Every plant comes in alive and ends up dead. I definitely do not have a green thumb.
        M: People always say that, but it’s not that hard to keep house plants. What did you do to care for this one?
        W: That one had a big flower on it, so I put it in the sunlight.
        M: This is a winter plant from north China. It doesn’t do well in direct sunlight. Just move it here. Didn’t you look up how to care for it when you got it?
        W: No. I just thought it was pretty, and it was doing OK in the shop.
        M: And this one here is all yellow. That means you gave it too much water.
        W: Too much water? I think if it doesn’t need the water, it doesn’t have to drink it.
        M: That’s not how plants work. I’m afraid the root system under the dirt of this one is destroyed. You’ll have to throw this one away. Look, here’s an app with plant information.
        Text 9
        M: Why don’t you have some of my cake, Sue? I made it just for this party.
        W: Sorry, Bill. I’m not into cake at the moment. I thought you knew about my diet.
        M: On your birthday? Surely you can eat whatever you want on your birthday. You can start your diet tomorrow. And anyway, you look great.
        W: Well, thanks, Bill. I am not on a diet to lose weight, actually. My doctor told me to stop eating certain foods. I’m trying to avoid being allergic to something.
        M: I didn’t know food could help with that. I also noticed you didn’t eat any of the sandwiches Jill brought.
        W: Yeah. And you and Tom and Sharon all brought different cakes. I’m dying to try them!
        M: Why don’t I go get you a salad? I’m sure you’ll feel better if you eat something.
        W: All right. It’s the only thing here I can eat. What I really want is some hot soup.
        M: Why don’t I go and get some soup from the restaurant across the street for you?
        W: That’s awfully nice of you, but I’m enjoying my party. Maybe we could go afterwards.
        M: OK. You go back in the house and chat with the guests, and I’ll call the restaurant and tell them we’ll be there in a few hours.
        Text 10
        Thank you for attending this public hearing on our new Severe Weather Warning System. I’m Mayor Dunley. First, I’d like to remind everyone that the main purpose of a weather warning system is to tell people outdoors to move inside. Now, it’s important to remember that we will test the system every Saturday at noon, so don’t worry about the noise at that time. It’s a good idea to go outside and listen when we test the system and make sure you can hear them in your neighborhood. Remember that the loud noise is only one part of the warning system. The loud noises are activated by city officials after we receive alerts from the national weather service. In other words, you might hear an alert on the national news before you hear the warning here. If you do hear one, what should you do? First, take cover. Our city doesn’t have public shelters, so go to the inside of any building, away from windows. Second, wait for reports on local media. Finally, stay indoors until you hear the all-clear signal.

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 立即登录 | 立即购买

本版积分规则

会员达人更多+
广告位

信息推荐

更多+

最新信息

更多+

关注我们:升学全能宝

官方微信

手机版

全国服务热线:

0535-6021316

5×8小时专家咨询:137-9125-9300 栾老师、188-5451-5198 张老师

运营中心:山东省烟台市芝罘区华夏传媒大厦1008室

邮编:264001 Email:huanghaidigital@163.com

Copyright   ©2008-2018  黄海数字出版社  鲁ICP备09059367号-6